Det går att vara unik

Tidigare ställde vi oss frågan om det faktiskt går att vara unik med alla hipsters som florerar runt omkring oss, och svaret på denna fråga är JA, det går att vara unik – det är modellen Madeline Stuart bevis på!

Fotomodell - MindreKan vi vara unika i denna värld av snäva skönhetsideal och snedvriden syn på skönhet? Ja, det kan vi och det är modellen Madeline Stuart ett livslevande bevis på. Hon har nämligen trotsat modevärldens ideal och har mot alla odds uppfyllt sin dröm om att bli en riktig fotomodell med en karriär på catwalken också – men varför är detta nu så stort? Maddy, som hon också kallas, har nämligen diagnosen Downs syndrom och i våras uttryckte hon en önskan om att förändra världens syn på personer med syndromet och berättade även om sina modelldrömmar. Något som uppmärksammades världen över. Och nog fick hennes ord fart på modebranschen allt. I augusti släpptes en väskkollektion döp efter henne och i september kommer Maddy att få gå på catwalken under New Yorks modevecka i en visning som arrangeras av FTL Moda, Christopher Reeve Foundation och Diversity Models. Visningen startade i fjol till syfte att enligt arrangörerna skapa en ny standard för mode som inte bara fokuserar på modellens yttre och kläderna hon bär utan på människan inuti.

”Initiativet upprepas nu i september när vår– och sommarkollektionerna för 2016 visas under Mercedes Benz Fashion Week i New York – och en av modellerna är Madeline Stuart. På visningen i februari gick skådespelerskan Jamie Brewer visningen, hon har också Downs syndrom. Men Madeline blir den första modellen med Downs syndrom som går en visning under modeveckan.” läs mer om detta hos Elle här.