Bostads- och stylingtrenderna under 2016

Trender kommer och går och varje år är det olika färger och former som får extra stor uppmärksamhet i hemmet. Under 2016 spenderade svenskarna tillsammans 36 miljoner timmar på Hemnet och mässingen tog över alla inredningsdetaljer. Nu har vi istället gått in i 2017 och kommer, enligt stylister, att pryda våra väggar med oljemålningar.

homestylingHemnet har precis kommit ut med sin årliga rapport och en sammanfattningen presenteras om besökarnas beteende på hemsidan för 2016. Vi letar inspiration för hemmet, kikar in för att se hur andra har det och jämför vad vännens lägenhet är värd gentemot sin egen. Det är många som drömmer om det perfekta hemmet, söker efter inspiration och önskade att man hade råd med villan med sjöutsikt. Men ibland är det inte alltid som ekonomin tillåter allt på önskelistan. Oftast finns det billiga alternativ eller andra tips och råd man kan ta till sig för att få det trivsamt hemma ändå. Detta har det även skrivits om tidigare.

Varje år sammanfattar hemnet.se hur aktiviteten och trenderna sett ut på hemsidan under året. Några roliga punkter att ta del av från Hemnets årskrönika för 2016:

  • Det tar i snitt drygt två veckor att en bostaden såld
  • Det mest använda sökordet var balkong
  • Årets dyraste objekt blev en gård i Eldsberga som gick för 95 miljoner kronor
  • 94 300 bostadsrätter lades ut till försäljning
  • Man surfar helst in mellan 19.00 och 21.00

I rapporten sammanfattar man även styling- och inredningstrenderna för 2016. Ljusgrått, blåa toner och såklart marmor är det vi kommer att minnas från föregående år. Men för att inte glömma: kaktusen. Den hypade, taggiga gröna växt som idag finns i vart och vartannat hem. Man såg även tydligt att det lades stor vikt på stylingen inför fotograferingen av bostaden och att man gärna inkluderade mer mänsklig närvaro i bilderna.

Så vad blir hett 2017?

Stylister nämner ljusa träslag, matt keramik och tror att man kommer ge större plats för silver i hemmet. Vi kommer även att slopa posters och istället välja konst på väggarna. Oljemålningen är en stor snackis och har redan börjat slå igenom och blivit populär. Hemnet har även valt ut årets viktigaste pryl: det återbrukande.