Så får du en frisk och välmående hud

För att din hud ska må bra är det viktigt att du har en bra hudvårdsrutin. Du behöver också ha produkter som passar din hudtyp. Genom att återfukta huden regelbundet behåller den sin elasticitet och lyster.

För att du ska ha en välmående hud är det viktigt att du tar hand om den genom att ha en bra hudvårdsrutin. Det är också viktigt att ha bra produkter som passar din hud. Att göra en ansiktspeeling med jämna mellanrum är en viktig del i hudvårdsrutinen. Syftet med en ansiktspeeling är att ta bort döda hudceller eftersom de försvårar hudens upptag av näring. Hos https://joliebeauty.se/produkt-kategori/ansiktsvard/ansiktspeeling/ hittar du olika ansiktspeelingar där kornen är av naturligt ursprung. Det kan vara till exempel fruktfrön eller mald bambu. Det finns även fruktsyrepeelingar som är både med och utan korn. Det passar perfekt om du har känslig hud. Hur ofta du behöver använda en ansiktspeeling beror på vilken typ av peeling du använder. Rekommendationen för användning av exfolierande produkter är oftast en till två gånger i veckan.

Daglig hudvårdsrutin rengör och återfuktar

Beauty face. Smiling asian woman touching healthy skin portrait. Beautiful happy girl model with fresh glowing hydrated facial skin and natural makeup on blue background at studio. Skin care concepFörutom peeling behöver du ha en bra daglig hudvårdsrutin för att huden ska må bra. Att rengöra och återfukta huden är viktigt för att hålla hudbarriären frisk. I grova drag är det bra om du tvättar ansiktet morgon och kväll med en rengöringsprodukt. Efter den passar det att använda en toner som hjälper till att ta bort sminkrester. När huden är ren och torr kan du börja med att applicera en ögoncreme för att sedan använda ett serum. När serumet dragit in i huden applicerar du dag- eller nattkrämen. Fördelarna med att hålla din hud ren och återfuktad gör att du behåller din lyster och undviker att få fina linjer och rynkor i förtid. Att använda solskydd är också viktigt för att skydda huden och minska hudens åldrande.