Tänk dig lycklig

När det kommer till hur vi mår så kan vi påverka otroligt mycket. Vissa hävdar att vi kan tänka oss friska från svåra sjukdomar, då man hävdar att man även kan tänka sig sjuk genom att tänka negativt. Vad mycket handlar om är att vi inte ska vara så hårda mot oss själva med våra tankar.

726383-young-man-dreamingJa, var inte så hård mot dig själv. Vi mår otroligt mycket bättre om vi väljer att börja tänka i mer positiva banor och föröka acceptera världen som den är och leva i nuet istället för att bara fokusera på framtiden och då få ångest över hur saker kan bli.

Ta kontroll över dina tankar

”Livets resa är som ett elljus-spår. Det går upp och det går ner. Ibland är det bra glid och ibland är det bakhalt. Frågan är hur vi tar oss igenom det, och med vilken attityd. Världen är som den är – det är vårt förhållningssätt till den som avgör.
Nyckeln är att ta makten över tankarna.”(läs mer)

Att börja med att ta kontroll över dia tankar är en bra väg. Sedan är det viktigt att du accepterar dig själv och inte ser det negativa utan det positiva. Vi har tidigare skrivit om det perfekta håret. När du exempelvis läser en sådan artikel ska du känna att du tycker om dig själv och vill ge dig själv något fint, istället för att du måste förbättra dig själv. Bara vad man väljer för tankar kan man få olika känslor i kroppen. Och visst vill du väl gå omkring med lyckokänslor istället för att vandra omkring med ett orosmoln?