Nytt skönhetsknep från Hollywood

Ännu en rätt knäpp skönhetstrend har delats till resten av världen direkt från Hollywood. Den här gången är det Kylie Jenner som tipsar om ”ear contouring”. Vanlig contouring är däremot en beprövad sminkteknik som många icke-kändisar använder sig av.

Nu har realitystjärnan Kylie Jenner delat med sig utav ännu en av hennes eftertraktade skönhetsknep och den här gången handlar det om så kallad ”ear contouring”. Här kan man läsa om att stjärnan i ett antal år nu använt sig av contouring för att framhäva sina ansiktsdrag och se snyggare ut. Nu har hon alltså tagit det hela till nästa nivå och har börjat med contouring av öronen. Det här skönhetsknepet låter superavancerat och onödigt men det är faktiskt rätt lätt och smart. Det man gör är att applicera foundation på öronen så att öronen matchar resten av ansiktet, som oftast är sminkat.

Detta är contouring

För den som inte vet vad öron-contouring är och inte heller vet vad vanlig contouring är, är det en sminkteknik som blivit populär de senaste åren. Sminktekniken går ut på att man lägger en mörkare färg på vissa ställen i ansiktet och lägger en ljusare färg på andra. På så sätt skapar man kontraster och skapar mer struktur i ansiktet. Man kan exempelvis trolla fram sina kindben med den här tekniken och även få näsan och hela ansiktet att se smalare ut. Contouring går alltså ut på att skapa konturer i ansiktet som annars inte finns där, skriver Expressen.

Få produkter behövs

Den som vill lyckas med sin contouring måste självklart ha en del kunskap om hur man faktiskt gör. Det kan man lätt få genom att läsa en guide på nätet eller kanske kolla på ett klipp. Sedan behövs även en rad produkter men man behöver inte så många produkter som det kanske verkar som. De enda produkterna man faktiskt behöver är antingen ett färdigt contouring-kit som finns att köpa i olika butiker eller ett puder, en contourpenna och en highlighter. Dessa tre produkter kan alltså göra underverk och få en att se ut som en riktig Hollywood-stjärna. Läs mer.