Solglasögon – kändisarnas favorit

Solglasögonen har kommit att bli den ultimata accessoaren. Kändisar är de som bär accessoaren flitigast, dels för att gömma sig lite men också för att se coola ut. Solglasögon är dock så mycket mer än en accessoar. De skyddar ögonen mot farlig strålning.

På DT kan man läsa om Anna-Karin Karlsson som vunnit designpriset Guldknappen i år. Hon gjorde detta på grund av sina egendesignade solglasögon och nyligen släppte hon också en kollektion av optikerglasögon. Anna-Karins solglasögon har burits av världsartister som Rihanna, Nicki Minaj, Usher och Lady Gaga.

Solglasögonen mer än en cool accessoar

Kändisarna älskar verkligen att bära solglasögon, var som helst och när som helst. Det kan vara för att man ser oerhört cool ut i dem. Men solglasögon finns inte bara för att bäraren ska se avslappnad och trendig ut, de är även väldigt bra för att skydda ögonen från farliga solstrålar. Läs mer. Man kan tro att solglasögonen bara behövs på sommaren när man är ute i starkt solljus, men faktum är att på vintern när det är soligt ute och snön ligger på marken, utsätts ögonen för väldigt stark UV-strålning. De glasögonen som skyddar bäst på vintersemestern är polariserande solglasögon.  På saltopeppar.se kan man hitta dessa solglasögon och på deras facebooksida kan man läsa mer.

Bono använder dem ständigt

En kändis som i princip alltid bär solglasögon och har gjort dem till sitt signum är Bono från U2. Han bär i princip alltid väldigt mörka solglasögon, även när han är inomhus. När någon frågade honom förr varför han alltid bar solglasögon sa han att han var ljuskänslig. Nu har han dock avslöjat den riktiga anledningen – han lider av ögonsjukdomen grön starr. Sedan 20 år tillbaka har den populära artisten lidit av den allvarliga sjukdomen. Grön starr kan leda till att man får försämrad syn och till och med till blindhet om man inte får den rätta behandlingen.