Bomberjackor och djurprints

H&M avslöjar sitt kommande samarbete med det parisiska modemärket Kenzo. Det blir det trettonde året i rad som klädjätten gör en, förmodligen bejublad, kollektion i samarbete med andra modehus. Något annat är att bomberjackan är alltjämt populär, och särskilt till hösten.

 

skyltfönsterH&M är nog ett av de mest kända klädföretag i hela världen. Tack vare roliga kollektioner, billiga plagg samt ett ständigt driv i att göra de senaste trenderna på marknaden tillgängliga för alla, inte bara för de som har pengar. Men något som många tycker är lite extra kul är att klädjätten ofta har spännande samarbeten med heta designers och andra modeimperium. Några av de som har gjort kollektioner tillsammans med H&M är bland andra: Karl Lagerfeld, Stella McCartney, Viktor & Rolf, Roberto Cavalli, Matthew Williamson, Sonia Rykiel, Versace, Alexander Wang samt Balmain. Årets samarbete avslöjades nyligen, och i Expressen kan vi läsa att det är det parisiska modemärket Kenzo som i år tar stafettpinnen vidare och är det nya designsamarbetet.

 

I Dagens Industri Weekend kan vi vidare läsa om hur Kenzo startades 1970 av den japanske designern Kenzo Takada (född 1939) på plats i Paris. Stilen blev tidigt känd som en fusion mellan just japansk och fransk stil, med starka färger, levande mönster och rikedom i natur- samt djurreferenser. Dessutom har företaget släppt en rad populära och bästsäljande parfymer. I samma artikel kan vi läsa att modemärket de senaste fem åren har föryngrats och blivit riktigt trendigt efter en period av mindre uppmärksammade kollektioner.

 

Jacka som alla vill ha just nu

 

Något som även det är riktigt inne efter flera år i skugga är inget mindre än bomberjackor. Bomberjacka från Raw Surplus är något av det som är trendigast att använda just nu, sedan ett par säsonger tillbaka. Och populartiteten tycks faktiskt inte minska. Vilket är bra eftersom plagget är lätt att matcha med andra kläder samtidigt som det är bekvämt och varmt att använda.