Drömhemmet

En etagevåning i stan, en ville i förorten eller kanske ett radhus med trevliga grannar? Alla har vi olika drömhem, och strävar på olika vis för att nå dessa. I Metro har man dock skrivit om Svenskarnas drömhus, och utgår från en undersökning som Svensk Fastighetsförmedling har gjort vad gäller gäller boende. Den här undersökningen visar lite vad vi är ute efter i hemmet, och det finns både realistiska och o-realistiska drömmar. Så här står det i artikeln:

Sju av tio önskar sig ett hem som dammsuger sig självt, en av tre vill ha en självstrykande garderob och var femte en säng som bäddas automatiskt. Datorer, bärbara eller stationära, är de viktigaste teknikprylarna för 89 procent av de tillfrågade. Tv:n är viktigast för 70 procent. 14 procent av stockholmarna kan tänka sig att betala mer än 10 000 kronor i månaden per vuxen för boendet, mot tre procent av västerbottningarna.

Det är både fascinerande och intressant att läsa, men som sagt är många drömmar långt ifrån realistiska. Man kan dock göra mycket för sitt hem själv för att få till sitt drömboende. En lyxig livsstil behöver inte vara en 5:a i Vasastan med självstrykande garderob, det kan likaväl vara ett radhus i Sollentuna med en lyxig och bra vedugn på uteplatsen. Det vi menar är att man alltid måste utgå från att man endast kan göra det bästa av situationen, och kanske har du inte drömhuset, men du kan helt klart få till din dröminredning utan större problem! Ett exempel på detta är huset i den här artikeln: ”Från ruckel till drömhem i Grinda”. Hon som ordnat med hemmet utgick från vad hon hade, och gjorde någonting fantastiskt av det. Svårare än så behöver det inte vara! Glöm inte heller att stor förändring också kan göras med liten renovering, och om du använder dig av ROT-avdraget behöver det inte heller bli en dyr historia.