Sko dig rätt i vinter

Vill man ha ett snabbt sätt att uppdatera och göra sin outfit riktigt fashionabel, kan man investera i ett par nya snygga skor. Höstens mode i skoväg bjuder på leopardmönstrat, fransar, klassiska favoriter, platta skor och bergsklättrarkängor för herrarna.

Sko dig rätt till årslutets festligheter

På Elles hemsida kan man läsa att leopardmönstrade skor är det som är hetast att ha på fötterna i höst och vinter. Bland annat ska de användas under jul- och nyårsfestligheterna, men kan även fungera med en enfärgad outfit på vardagarna. Några andra skor som är helt rätt i vinter är de klassiska svarta ankelhöga bootsen. En kanske lite udda och otippad skotrend i höst är den med frasiga skor. För några år sedan var den trenden väldigt het och den har alltså kommit tillbaka nu. Det ska gärna vara långa fransar och flera lager av fransar.

Platta, foträtta, sköna

Något annat man kunnat spana in på modeveckorna vad gäller skotrender, är de platta skorna. Enkla slip-ins, birkenstock-modeller och gympaskor är det som gäller. Vill man satsa på en snygg sneaker av ett känt märke hittar man det här: http://www.footmall.se/brands/lacoste. Det kan kanske låta lite tråkigt med så här foträtta skor, men höstens platta skor har en hög modegrad eftersom att de kommer i spännande material och häftiga färgkombinationer. Läs mer.

Funktion före utseende

Vad gäller männens skotrender i höst finns en stjärna på skohimlen som lyser starkast just nu. Den så kallade bergsklättrarkängan sitter på alla modemedvetna mäns fötter. Det som är speciellt bra med den här skon är att den är både varm och robust, vilket passar det svenska vinterklimatet. Här handlar det mest om funktion och lite mindre om elegans, kan man läsa på King. Den karaktäristiska snörningen är det som får kängan att sticka ut bland andra.