Räkna med svensk kläddesign – det gör Lady Gaga!

Det är nog få som har missat Lady Gagas minst sagt utstickande och extravaganta stil. Det många däremot kanske inte visste är att många av Lady Gagas kreativa kreationer är skapade av svenska designers. Lady Gaga har burit flera plagg skapade av svenska designers både under fotograferingar och andra arrangemang – vilket vittnar om att svensk design är något att räkna med!

De plagg som Lady Gaga burit som designats av svenska kläddesigners är flertaliga, det rör sig både om små detaljer och accessoarer som glasögon och om hela outfits. Du kan läsa mer om de svenska designers som blivit kontaktade av Lady Gaga och fått förfrågningar om hon kunnat använda deras kreationer här. Dock är det än så länge inte någon svensk som legat bakom Gagas mest uppmärksammade outfits, som köttkläningen du kan se nedan. Inte än i alla fall!

Gaga är ofta själv inblandad i skapandet av sina egna kläder. Och det börjar bli allt vanligare att kändisar själva vill designa kläder. Ett exempel är Kenza som tillsammans med Jofama designar egna kläder. Du kan köpa hennes snygga och populära kläder online. Butiken vi länkat till är faktiskt en riktigt bra konceptbutik för modeintresserade unga tjejer. De har även en fysisk butik i Stockholm och blir omnämnda i Whats up Sthlm där man skriver såhär:

I PK-Huset hittar du Shestore som är den unga kvinnans modevän. Likt en catwalk är deras mål att presentera det senaste för dig och de handplockar därför sina produkter världen över. Shestore ser dig som en speciell ”She”, som söker sin unika garderob. I deras sortiment hittar du bland annat Jofama by Kenza.

Lyckas svensk design attrahera Lady Gaga lär det, eller bör det, attrahera dig med. I alla fall om du vill vara modemedveten – vilket är lite av utgångspunkten här!