Djuphavsfiske i Costa Rica

Manuel Antonio Costa Rica
Manuel Antonio i Costa Rica är känt för sin surfing

Efter 24 timmars resa från Sverige har vi äntligen landat i Costa Rica och tagit oss från huvudstaden San José till Manuel Antonio, nationalparken på Stilla Havs-kusten. Här ska vi bara stanna några dagar och vi har bestämt oss för att få ut så mycket som möjligt av dagarna. Vi slumrar några timmar på ett hotell som är chockerande grönt och lummigt, ett antal småhus som närmast ser ut att ha ramlat ner i djungeln.

Klockan 06.00 nästa dag står vi redo vid båten som ska ta oss ut till det de kallar det blåa vattnet, vi ska ut och fiska Segelfisk och Marlin. Vi får oss Champagne blandat med apelsinjuice till frukost i båten och jag inser att det kommer bli en perfekt dag. Solen är redan uppe och vi gasar på rakt ut mot öppet hav.

Klockan 8.30 är vi framme vid den spot där kaptenen sagt att det ska vara bäst idag, på vägen dit har han dragit upp ett tjugotal blandade fiskar i enkilosklassen som är tänkta att agera bete. Det är något de dessutom gör väldigt bra, inom loppet av 40 minuter har vi plockat upp två segelfiskar på åtminstone 50 kilo, vi hinner inte väga dem tyvärr för det handlar om catch and release.

Båten är full av snacks och lokal öl vid namn Imperial och när vi varit ute i åtta timmar har vi hunnit med ett stort antal segelfiskar och två Yellow Fin-tonfiskar. Ingen Marlin tyvärr men vi tröstar oss med massor av iskall öl och är ändå rejält nöjda när vi kommer i hamn.

Nästa dag blir det nationalparken och efter det en snabb resa till Arenal, en av de aktiva vulkanerna i landet men det ryms inte här. Du får spana in dom själv.

Martin är Immortals resenär i Costa Rica och bilden är lånad med tillstånd från 2 Nice Travel.