Skönhetsindustrin – en del av verkligheten

Tänk om alla människor faktiskt såg som de gör; med skynken som bara finns till för att värma, inget smink, inga hårprodukter – ingenting! Världen skulle vara helt annorlunda, antagligen knappt igenkännbar. Skulle det vara en bättre värld? Kanske, men det är nog inte helt säkert. Alla de produkter som tas fram för att människan ska förbättra sitt utseende, skapar oändligt många jobb. Och de som inte är naturligt snygga, har en chans att förbättra sitt utseende. Samtidigt ska man komma ihåg att det ligger i betraktarens öga att avgöra om någon är snygg eller inte, och smaken är som baken: delad. Skönhetsindustrin har både för- och nackdelar, precis som allt annat i livet – men det är en sanning att den är en del av vår vardag, och att vi lever med den. Självklart, i den mån man själv känner att man vill. En tanke, hur många kändisar – hade varit kända, om de inte hade haft tillgång till alla produkter som finns? Det är säker väldigt många som istället haft en karriär som servitris istället. Men hur som helt, vad finns det för knep för oss Svenssons om vi vill bli lite vackrare?

  • Klä dig efter din form. Detta är inte jättelätt, eftersom alla kroppar är olika. Det handlar om att framhäva dina kurvor, oavsett om det är bröst, rumpa eller midja. Fundera, vilken är din främsta kroppsdel? Om du behöver råd finns det mängder av experter att fråga.
  • Vad gäller smink är tipsen många. En sak som visat sig vara väldigt fungerande är att måla vit eyeliner på insidan av nedre fransraden. Det gör att man ser piggare ut. Till det rekommenderas en svart kajal som ger ögat mer liv.
  • Om man börjar komma upp i åren kan en restylane-behandling rekommenderas. Med hjälp av en injektion slätas åldertecken ut, och man kan även förstora läpparna med restylane. Det går snabbt, är okomplicerat och du lämnar kliniken med en fräschare look.
  • Träna! Det hjälper dig att hålla vikten, ger ett friskt och hälsosamt utseende men främst är det någonting som kroppen behöver för att må bra.

Sen finns det självklart alltid en risk att en utseendefixering uppstår, och går över styr. Känner du att det har gått förlångt för dig, kan det vara en sjukdom. Det är viktigt att komma ihåg att insidan är det viktigaste vi har, och alla är lika mycket värda. Oavsett hur man ser ut.