Jul- och nyårsfin

Med knappt en vecka kvar till jul är det mycket som ska fixas. Förhoppningsvis är i alla fall de flesta julklappar inhandlade. När det kommer till julmat och alkohol brukar man dock vänta till dagarna innan jul så att all mat är färsk och fräsch. Jakten på den perfekta julskinkan börjar dock oftast lite tidigare eftersom ingen vill riskera att de hinner ta slut och att man får en skinklös julafton.

Fest och finkläder

Jul är en högtid som innebär mycket fest, umgänge och sociala situationer. Att man därför vill vara lite extra fin under denna högtid är inte så konstigt. Medan vissa föredrar en stickad, klassisk jultröja med motiv av kanske en ren eller snögubbe på så kanske en annan hellre har en festlig klänning, höga klackar och vackra Ceannis accessoarer. Att man vill glittra lite extra är något som många känner runt denna mörka årstid och strass eller diamantsmycken är därför ett bra tips för att blir klassiskt julglittrig. Vi ser också mycket sammetsmaterial på framförallt klänningar och mycket kostymer hos männen. När det kommer till färgerna är det rött, grönt och svart som dominerar men självklart är man precis lika julfin i en vit mohair-tröja eller en rutig skjorta.

Nyårskläder

Nyårsafton är antagligen den dagen på året som människor klär upp sig mest. Förutom bröllop och andra privata högtider. Många väljer att vänta med att köpa nyårsklänningen till efter jul och hoppas på att hitta den perfekta nyårsblåsan på mellandagsrean. Även då detta självklart är möjligt så kan det dessutom vara ganska farligt att inte ha en back up. Under mellandagsrean tar både storlekar och modeller slut väldigt snabbt och risken för att de snyggaste kläderna i de vanligaste storlekarna tar slut på ett kick är därför ganska stor. Se till att du har något snyggt linne och kjol, eller någon annan enkel men fin klänning hemma som du kan ha i värsta fall och sedan gäller det att vara ute i god tid så fort mellandagsrean börjar.