Vår och dags för solglasögon

Idag är det vårdagjämningen, och det innebär att det börjar bli dags att hitta ett par solglasögon för våren och sommaren. Som tur är finns det många coola solglasögon både i butikerna och på nätet, så man kan välja och vraka.

Avskalat

Ett av de mest intressanta alternativen för den som även till vardags använder solglasögon står italienska Persol för. De har bestämt sig för att återuppliva det som länge var det absolut minst coola som fanns: clip-ons. Man har dock inte valt att göra uppfällbara clip-ons, utan det rör sig om en modell som knäpps fast på bågarna, av modell PO0037 eller PO3002. Som så ofta när det gäller Persol ger de ett klassiskt, sobert intryck.

 

Vårens solglasögonmode

Och mindre avskalat

Det finns dock även mer crazy varianter ute hos optikerna, i streetwearbutikerna och på andra håll, för den som föredrar det. Anna Blom lanserade i SvD teorin att ju mindre utflippade skodon modet föreskriver, desto mer ballar vi istället ur när det gäller solglasögon. Prada lanserade förra året ett par orange, överdimensionerade solglasögon som ser ut som svetsglasögon ur en science fiction-film från 60-talet. De är ingenting som passar alla, och alla har heller inte råd med dem.

Som tur är finns det även billigare varianter, och om man skulle tycka att Prada är för pöbeln så erbjuder Linda Farrow solbrillor i material som krokodilskinn och 24 karats guld. Sedan finns även modellen som Lady Gaga utvecklat i samarbete med Polaroid: de har en inbyggd kamera och skärmar som kan visa bilderna som tagits.