Den odödlige Ralph Fiennes

Ralph FiennesEn av de bästa skådespelare som vandrat på den här jorden måste vara Ralph Fiennes.
Han behärskar alla generella skådespelartekniker och har förmågan att båda porträttera oerhört sympatiska män och oerhört osympatiska.

Jämför bara hans roll i den allvarliga, svartvita och obehagliga Schindlers List med hans ömma, kloka, lättsamma roll i Maid from Manhattan.
I den ena spelar han mot Liam Neeson – som på ett sätt har många likheter med Ralph Fiennes, både utseendemässigt och kompetensmässigt – och i den andra spelar han mot Jennifer Lopez, som han å andra sidan i princip inte har några likheter med…
Fiennes brukar betraktas som en av vår tids största ”method actors” och han är känd för att ta sitt yrke på största allvar. Det märks även i de roller han gör, eftersom att han gör sådana nyanserade porträtt.
Särskilt ”odödlig” är Ralph Fiennes förstås som den på riktigt mer eller mindre odödlige Voldemort i Harry Potter-serien. Kuslig typ!

Ralph Fiennes är bror till Joseph Fiennes, som också har en framgångsrik karriär bakom sig.
Men det är ändå vår vän Ralph som verkligen gjort avtryck i filmhistorien. Nästa gång det är dags att ladda ner film kanske det passar med ett av hans alster?