Styr huset med din iPhone

Kan det finnas något värre än sladdar överallt, även om du lyckats bygga in dem? Förr eller senare blir det kaos. Ett modernt hem har ingen statisk layout det är under kontinuerlig förändring. Det finns en enkel och genial lösning på sladdproblemet som kallas ELKO Living System. Du kan styra stereon, ljuset, värmen eller vad som helst.

– Föreställ dig exempelvis badrummet där du intill belysningsknappen även kan sätta på radion eller koppla in din iPod för att njuta av din favoritmusik eller radiosporten när du ska göra i ordning dig för arbetsdagen. Detta är bara första steget i ett mer omfattande produktsortiment inom området ljud som börjar säljas under våren 2011, säger Thomas Wahlberg, produktchef på ELKO.

Nu lanseras även produkter för ljuddistribution i hemmet. Exempelvis kan en radio, ett USButtag eller en iPhone-docka monteras direkt i väggen på samma sätt som ett eluttag eller belysningsknapp. I ljudserien från ELKO finns även förstärkare och högtalare för infällning i vägg eller tak och det finns möjlighet att koppla systemet direkt till den befintliga musikanläggningen.

Cirkapris ELKO Living System; från cirka 3000 kronor för en enkelrumslösning med radio, förstärkare och högtalare.

Applikation för iPod och iPhone

Smarta styrsystem börjar vi vänja oss vid, men nu finns även en applikation för detta till iPod och iPhone, som skapar frihet att styra hemmet på dina villkor. Alla funktioner i ELKOs styrsystem ELKO Living System kan nu hanteras ännu enklare och bekvämare. Exempelvis kan du ändra rummets belysning från soffan, eller tända utebelysningen och sätta på bastun, så den är lagom varm, på vägen hem.

Cirkapris: 250 kronor, säljs på appstore.